loading

Αποτρίχωση με Laser Alexandrite
Η αποτρίχωση με laser είναι μια απολυτά ασφαλής και αποτελεσματική μέθοδος αποτρίχωσης. Τα νεότερα δερματολογικά laser έχουν επιλεκτική δράση και ενεργητικούς μηχανισμούς ψύξης, ώστε να διασφαλίζεται η μέγιστη αποτελεσματικότητα και προστασία για την επιδερμίδα.

Το laser στέλνει έναν ισχυρό παλμό φωτός. Ο παλμός αυτός απορροφάται από τη μελανίνη της τρίχας αφήνοντας ανεπηρέαστη την τρίχα. Με αυτό τον τρόπο καταστρέφεται η ρίζα της τρίχας και σταματάει ο σχηματισμός νέας. Η μέθοδος είναι σχεδόν ανώδυνη χάρη στον αυτόματο μηχανισμό ψύξης που διαθέτει αποκλειστικά το laser του Αμερικάνικου οίκου Candela. Η αποτρίχωση με laser μπορεί να εφαρμοστεί σε κάθε ηλικία, σε κάθε φύλο καθώς και σε οποιοδήποτε σημείο το σώματος υπάρχει ανεπιθύμητη τριχοφυΐα.

Στο ιατρείο μας χρησιμοποιούμε laser αποτρίχωσης Alexandrite (ΑΛΕΞΑΝΔΡΙΤΗ) του Αμερικάνικου οίκου Candela. Ο δερματολόγος συμπληρώνει την καρτέλα του ασθενούς, όπου περιλαμβάνει το ιστορικό και τις ρυθμίσεις που χρησιμοποιήθηκαν κατά τη θεραπεία.

ΓΥΝΑΙΚΑ

Η αφαίρεση των τριχών στο γυναικείο πρόσωπο δεν είναι πια ένα θέμα που κρύβεται. Έχει γίνει μία από τις πιο δημοφιλείς διαδικασίες και πλέον θεωρείται αναγκαία στη γυναικεία περιποίηση. Η ακριβής και προσεκτική καθορισμένη περιοχή του προσώπου που θα υποβληθεί σε αφαίρεση τριχών με λέιζερ θα μειώσει τις πιθανότητες επιπρόσθετης ανάπτυξης τριχών και θα ενισχύσει το αποτέλεσμα. Σε νεαρές ηλικίες μπορεί να απαιτηθεί η τακτική διατήρηση της επεξεργαζόμενης περιοχής σε κατάλληλα χρονικά διαστήματα.

Η αφαίρεση των τριχών από τα γυναικεία χέρια είναι μια περιοχή που προσφέρει εξαιρετικά αποτελέσματα, αλλά απαιτεί πολλαπλές επαναλήψεις για να επιτευχθεί η τελειότητα. Είναι ζωτικής σημασίας να οριστεί από την αρχή η περιοχή που θα υποβληθεί σε θεραπεία, προκειμένου να διατηρηθεί ομοιογένεια στο τελικό αποτέλεσμα σε όλο το χέρι. Στην εν λόγω περιοχή, η τήρηση των διαστημάτων μεταξύ των επαναλήψεων των θεραπειών είναι κρίσιμη για την επίτευξη του επιθυμητού αποτελέσματος με μεγαλύτερη ταχύτητα.

Είναι μια περιοχή αφαίρεσης τριχών που δεν απολαμβάνει μεγάλη δημοτικότητα, καθώς οι περισσότερες γυναίκες εκφράζουν αμφιβολίες σχετικά με την ασφάλεια της διαδικασίας σε αυτήν την περιοχή. Το λέιζερ αποτελεί απλά ένα φως συγκεκριμένου μήκους κύματος, δηλαδή ένα συγκεκριμένο χρώμα φωτός. Αυτό σημαίνει ότι είναι απόλυτα ασφαλές να χρησιμοποιηθεί σε οποιοδήποτε μέρος του ανθρώπινου σώματος, εκτός από την περιοχή των βλεφάρων, για την προστασία των ματιών.

Η αφαίρεση των τριχών από την περιοχή της κοιλιάς στο γυναικείο σώμα εξαρτάται από τα ορμόνες, οπότε μπορεί να υπάρχει μεταβολή στην πυκνότητα της τρίχας με την πάροδο του χρόνου. Είναι σημαντικό να οριστούν σαφείς στόχοι για τη θεραπεία από την αρχή, προκειμένου να επιτευχθεί το επιθυμητό αποτέλεσμα. Αυτό περιλαμβάνει τον προσδιορισμό της περιοχής που θα υποβληθεί σε θεραπεία με μεγάλη ακρίβεια. Είναι σημαντικό να σχεδιαστεί η γραμμή της κοιλιάς και της γειτονικής περιοχής με προσοχή, προκειμένου να επιτευχθεί ομοιόμορφο αποτέλεσμα με το υπόλοιπο της περιοχής μετά το πέρας των επαναλήψεων της θεραπείας.

Η αφαίρεση των τριχών από τις γυναικείες μασχάλες μπορεί να θεωρηθεί ως η πιο απλή και γρήγορη διαδικασία αποτρίχωσης με λέιζερ. Απαιτεί πράγματι ελάχιστες επισκέψεις για να επιτευχθεί ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα. Η μεγάλη διάρκεια της αναγεννητικής φάσης των τριχών στις μασχάλες καθιστά αυτήν την περιοχή μία από τις εύκολες αλλά ταυτόχρονα και μία από τις πιο χρήσιμες για τις γυναίκες, ειδικά κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.

Η αφαίρεση των τριχών στην ευαίσθητη γυναικεία περιοχή, γνωστή ως “μπικίνι”, είναι αδιαμφισβήτητα η πιο δημοφιλής διαδικασία αποτρίχωσης. Για τις περισσότερες γυναίκες, αυτό δεν αποτελεί μόνο αισθητική βελτίωση, αλλά επίσης ένα σημαντικό μέτρο υγιεινής για την εν λόγω περιοχή. Κάθε γυναίκα μπορεί να επιλέξει με ακρίβεια την περιοχή που θέλει να υποβληθεί σε θεραπεία, είτε πρόκειται για ολική αφαίρεση των τριχών είτε για την αφαίρεση των τριχών μόνο στις περιοχές περιφερειακά αριστερά και δεξιά της γεννητικής περιοχής. Το επιθυμητό αποτέλεσμα επιτυγχάνεται σε σχετικά λίγες επαναλήψεις και είναι μια περιοχή που μπορεί να υποβληθεί σε θεραπεία με λέιζερ τόσο το χειμώνα όσο και το καλοκαίρι, καθώς δεν εκτίθεται στον ήλιο.

Η αφαίρεση των τριχών από τα γυναικεία πόδια γίνεται ιδιαίτερα δημοφιλής κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. Η αποτρίχωση με λέιζερ αλεξανδρίτη προκαλεί άμεση εξάτμιση των τριχών και το αποτέλεσμα είναι άμεσο, επομένως είναι κατανοητό ότι μπορούμε να ξεκινήσουμε ακόμη και λίγο πριν τις διακοπές μας το καλοκαίρι, ώστε να απολαύσουμε ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα. Επιπλέον, είναι πλέον αποδεδειγμένο ότι με τη σωστή εφαρμογή των παραμέτρων του λέιζερ για κάθε τύπο δέρματος, το αποτέλεσμα είναι άμεσο από την πρώτη επίσκεψη.

ΑΝΔΡΑΣ

Η αποτρίχωση με λέιζερ στο λαιμό του άνδρα είναι ξεκάθαρα μία από τις πιο χρήσιμες περιοχές αποτρίχωσης. Σχεδιάζεται μία ίσια γραμμή οριοθέτησης με το ειδικό λευκό μολύβι, στο κάτω τμήμα του λαιμού. Με τον τρόπο αυτό ελέγχεται ακριβώς η επιθυμητή περιοχή. Έπειτα εφαρμόζεται ομοιόμορφα το λέιζερ σε στην θεραπευόμενη περιοχή σε περίπου 3 έως 4 λεπτά. Η επανάληψη γίνεται στο μήνα και έπειτα από δύο έως τρεις επισκέψεις κυριολεκτικά εξαλείφεται η θυλακίτιδα που ταλαιπωρεί πολλούς άνδρες και αποφεύγονται οι καθημερινοί ερεθισμοί μετά το ξύρισμα.

Αποτελεί μία από τις πιο σημαντικές περιοχές αποτρίχωσης με εξαιρετικό αισθητικό αποτέλεσμα για το ανδρικό πρόσωπο. Εφαρμόζονται περίπου 20 παλμοί laser ακριβώς κάτω από το ζυγωματικό. Με ένα λευκό μολύβι οριοθετείται η γραμμή με τη βοήθεια ενός καθρέφτη από τον επαγγελματία και στη συνέχεια εφαρμόζεται το laser. Η γραμμή του τριχωτού ακριβώς κάτω από το ζυγωματικό γίνεται ομοιόμορφη αναδεικνύοντας τα χαρακτηριστικά του προσώπου.

Συγχρόνως δεν απαιτείται πλέον το καθημερινό ξύρισμα σε αυτή την περιοχή. Ιδιαίτερα το αποτέλεσμα της αισθητικής στους άντρες που παραμένουν αξύριστοι είναι εξαιρετικό.

Η μόνιμη αποτρίχωση στην περιοχή του αυχένα αποτελεί για τους περισσότερους άντρες λύση σε ένα σημαντικό πρόβλημα. Με τη βοήθεια ειδικού λευκού μολυβιού οριοθετείται η περιοχή. Έπειτα τοποθετείται ειδικό αναισθητικό για να γίνει η εφαρμογή εξαιρετικά ανεκτή και εφαρμόζεται η θεραπεία laser αποτρίχωσης. Έπειτα από ένα αριθμό θεραπειών η περιοχή του αυχένα είναι καθαρή από την ανεπιθύμητη τριχοφυία.

Η αποτρίχωση σε αυτή την περιοχή συνήθως συνοδεύεται με μια γειτονική περιοχή όπως αυχένας, ο λαιμός, ή τα ζυγωματικά. Είναι μία μικρή περιοχή αλλά απαιτεί ιδιαίτερη προσοχή εξαιτίας το τυμπάνου που βρίσκεται στο εσωτερικό μέρος στο αυτί. Το τύμπανο προστατεύεται τοποθετώντας ένα βαμβάκι και στη συνέχεια εφαρμόζεται το laser με προσοχή στο πτερύγιο(έλικα και ανθέλικα), στην κόγχη, στον τράγο, αλλά και στο λοβό (λοβίο) ώστε να εξαλειφθεί η ανεπιθύμη την τριχοφυΐα. Το αισθητικό αποτέλεσμα είναι εξαιρετικό σε μερικές μόνο επισκέψεις στο ιατρείο.

Η αποτρίχωση στην πλάτη ενός άνδρα είναι ίσως η πιο δημοφιλής ανδρική περιοχή αποτρίχωσης. Είναι η περιοχή που η διαμερισματοποίηση της ξεχωριστά ίσως είναι ο πιο ουσιαστικός παράγοντας για ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα. Πρέπει να συνεκτιμηθεί η αντιδραστική τριχοφυΐα που μπορεί να δημιουργηθεί σε περιοχές οι οποίες θα δεχτούν τη θεραπεία ενώ δεν το χρειάζονται. Αυτό συνεπάγεται ότι απαιτείται προσεκτική επιλογή και οριοθέτηση των θεραπευόμενων περιοχών. Θα χρειαστεί ένα σημαντικός αριθμός επισκέψεων για ένα μόνιμο και ικανοποιητικό αποτέλεσμα.

Τα τελευταία χρόνια η αποτρίχωση στο στέρνο αλλά και στην κοιλιά του άνδρα αποτελεί μία πρόσφατη δημοφιλή περιοχή αποτρίχωσης για τον ανδρικό πληθυσμό. Θα πρέπει να οριοθετηθεί η περιοχή αυστηρά και να καθοριστεί το πλάνο θεραπείας. Θα χρειαστεί αναισθητική κρέμα ώστε η θεραπεία να είναι εξαιρετικά ανεκτή. Επιπλέον θα απαιτηθεί ένα σημαντικός αριθμός επαναλήψεων για τη μόνιμη μείωση της τριχοφυΐας σε αυτή την περιοχή. Τέλος τις περισσότερες φορές η αποτρίχωση στο στέρνο και στην κοιλιά συνδυάζεται με τις μασχάλες για ένα ομοιόμορφο αισθητικά αποτέλεσμα.

Η αποτρίχωση στην οσφυϊκή μοίρα του άνδρα, δηλαδή στην περιοχή που βρίσκεται χαμηλά στην πλάτη πάνω από το εσώρουχο δεν είναι μία δημοφιλής περιοχή επειδή δεν είναι γνωστό ότι έχει εξαιρετικό αποτέλεσμα στη μόνιμη μείωση της τριχοφυΐας με ελάχιστο αριθμό επαναλήψεων της θεραπείας αποτρίχωσης με laser. Οριοθετείται η περιοχή με τη βοήθεια ενός λευκού μολυβιού και στη συνέχεια εφαρμόζεται η θεραπεία σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα.