loading

Αποτρίχωση με Laser Alexandrite
Η αποτρίχωση με laser είναι μια απολυτά ασφαλής και αποτελεσματική μέθοδος αποτρίχωσης. Τα νεότερα δερματολογικά laser έχουν επιλεκτική δράση και ενεργητικούς μηχανισμούς ψύξης, ώστε να διασφαλίζεται η μέγιστη αποτελεσματικότητα και προστασία για την επιδερμίδα.

Το laser στέλνει έναν ισχυρό παλμό φωτός. Ο παλμός αυτός απορροφάται από τη μελανίνη της τρίχας αφήνοντας ανεπηρέαστη την τρίχα. Με αυτό τον τρόπο καταστρέφεται η ρίζα της τρίχας και σταματάει ο σχηματισμός νέας. Η μέθοδος είναι σχεδόν ανώδυνη χάρη στον αυτόματο μηχανισμό ψύξης που διαθέτει αποκλειστικά το laser του Αμερικάνικου οίκου Candela. Η αποτρίχωση με laser μπορεί να εφαρμοστεί σε κάθε ηλικία, σε κάθε φύλο καθώς και σε οποιοδήποτε σημείο το σώματος υπάρχει ανεπιθύμητη τριχοφυΐα.

Στο ιατρείο μας χρησιμοποιούμε laser αποτρίχωσης Alexandrite (ΑΛΕΞΑΝΔΡΙΤΗ) του Αμερικάνικου οίκου Candela. Ο δερματολόγος συμπληρώνει την καρτέλα του ασθενούς, όπου περιλαμβάνει το ιστορικό και τις ρυθμίσεις που χρησιμοποιήθηκαν κατά τη θεραπεία.

Βοτουλινική Τοξίνη (Botox)
Το botox είναι η πιο διαδεδομένη και αποτελεσματική αγωγή, για τις ρυτίδες έκφρασης και την υπεριδρωσία παλαμών, πελμάτων, μασχαλών. Είναι μια πρωτεΐνη που έχει τη δυνατότητα να ξεκουράζει τους μύες του προσώπου. Η διαδικασία είναι σχεδόν ανώδυνη και συνίσταται στην έκχυση μικρών ποσοτήτων αραιωμένου διαλύματος, ώστε να προκληθεί η χαλάρωση των μυών. Οι ρυτίδες απαλύνονται χωρίς να χάνεται η εκφραστικότητα του προσώπου.

Η θεραπεία αυτή συνδυάζει θεαματικά αποτελέσματα, ελάχιστο χρόνο εφαρμογής, αναστρέψιμο αποτέλεσμα σε συνδυασμό με το εξαιρετικό προφίλ ασφάλειας που έχει. Η διάρκεια του κυμαίνεται από 4-6 μήνες. Μπορεί να χρησιμοποιεί κανείς botox για πολλά χρόνια ή αντίθετα να σταματήσει όποια στιγμή θέλει.

Εμφυτεύματα Υαλουρονικού Οξέος (Filler)
Το υαλουρονικό οξύ είναι ένα φυσικό συστατικό του ανθρώπινου δέρματος και είναι απαραίτητο προκειμένου αυτό να δείχνει πιο σφριγηλό και νεανικό. Με την πάροδο των χρόνων, μειώνεται η δική μας παραγωγή σε υαλουρινικό οξύ, με αποτέλεσμα το σχηματισμό ρυτίδων δίνοντας μας την όψη ενός κουρασμένου και αφυδατωμένου προσώπου. Το ενέσιμο εμφύτευμα είναι απόλυτα φυσικό και ασφαλές ενώ έχουμε τη δυνατότητα να ανανεώσουμε τη θεραπεία, όταν το αποτέλεσμα αρχίζει και φθίνει. Ελαττώνει αποτελεσματικά την εμφάνιση ανεπιθύμητων ρυτίδων, δίνει όγκο, διατηρεί το περίγραμμα του προσώπου και προσφέρει ενυδάτωση στο δέρμα.

Η θεραπεία διαρκεί λίγα λεπτά, είναι σχεδόν ανώδυνη και ο ασθενής μπορεί να επιστρέψει αμέσως στην εργασία του. Το αποτέλεσμα φαίνεται αμέσως και διαρκεί περίπου χρόνο.

Microneedling (Dermapen 3)
Το dermapen είναι ένα μηχάνημα που μοιάζει σαν μία μεγάλη πένα που στο άκρο της έχει λεπτές αγκίδες. Το dermapen χρησιμοποιώντας τις πολλαπλές αγκίδες διαπερνά κάθετα την επιδερμίδα με τη λειτουργία αυτόματης δόνησης. Καθώς η κεφαλή κινείται πάνω στην επιφάνεια του προσώπου δημιουργεί μικροσκοπικές οπές στην επιδερμίδα και διεγείρει τη φυσική παραγωγή κολλαγόνου. Το dermapen διαπερνά το δέρμα έως και 100 φορές ανά δευτερόλεπτο με ρυθμιζόμενη ένταση αλλά και βάθος που κυμαίνεται μεταξύ 0,25mm-2,5mm. Αυτό εξαρτάται ανάλογα με την περιοχή που θεραπεύουμε και το πρόσωπο του ασθενούς.

Η προηγμένη τεχνολογία microneedling προωθεί την επούλωση χωρίς τo σχηματισμό ουλών, για την απόθεση φυσικού πλέγματος κολλαγόνου με διαδικασία παρόμοια της θεραπείας με Fractional Laser αλλά χωρίς τις παρενέργειες και το μακρύ χρόνο αποκατάστασης.

Το dermapen είναι τόσο εξελιγμένο ώστε μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε ευαίσθητες και δυσπρόσιτες περιοχές όπως γύρω από τα μάτια και τα χείλη καθώς και πάνω στη μύτη.

Το dermapen ενδείκνυται για:


Με τη χρήση ειδικής αναισθητικής κρέμας η θεραπεία είναι εντελώς ανώδυνη. Ενδέχεται να υπάρχει ερυθρότητα στο πρόσωπο 12-48 ώρες μετά την εφαρμογή. Με τη βοήθεια ειδικής μάσκας που χρησιμοποιούμε στο ιατρείο μας η ερυθρότητα υποχωρεί αρκετά. Η χρήση αντηλιακού και ενυδάτωσης είναι απαραίτητη στη θεραπεία, όπως σε όλες τις θεραπείες ανάπλασης του δέρματος. Ο δερματολόγος είναι αυτός που θα αξιολογήσει τις ανάγκες σχεδιάζοντας το καταλληλότερο για εσάς πλάνο θεραπείας.

Αυτόλογη Μεσοθεραπεία με Βλαστοκύτταρα (PRP)
Η αυτόλογη μεσοθεραπεία βλαστοκυττάρων -PRP (Platelet Rich Plasma) αποτελεί την πιο σύγχρονη θεραπεία αντιγήρανσης.

Η διαδικασία είναι απλή και ανώδυνη. Γίνεται λήψη μιας μικρής ποσότητας αίματος από τον ίδιο τον ασθενή, το οποίο στη συνέχεια φυγοκεντρείται. Με αυτό τον τρόπο λαμβάνεται το πλάσμα αίματος, το οποίο είναι πλούσιο σε αιμοπετάλια και αυξητικούς παράγοντες. Με την κατάλληλη επεξεργασία αμινοξέων, νουκλεοτιδίων και αυξητικών παραγόντων. Στόχος μας είναι η διέγερση των ινοβλαστών για την παραγωγή νέων κολλαγόνων καθώς και υαλουρονικού οξέος, οι οποίοι είναι υπεύθυνοι για την ενυδάτωση και αναγέννηση του δέρματος.

Η έγχυση του πλάσματος, γίνεται στο πρόσωπο, στο λαιμό ή και στο ντεκολτέ, είτε με την τεχνική της κλασικής μεσοθεραπείας με τη χρήση βελόνας, είτε με τη χρήση του dermapen. Μπορεί αμέσως να συνδυαστεί με άλλες θεραπείες. Η θεραπεία είναι απόλυτα ασφαλής γιατί χρησιμοποιούμε το αίμα του ίδιου του ασθενούς.

Μεσοθεραπεία Προσώπου
Η μεσοθεραπεία, είναι η διαδικασία κατά την οποία εγχύουμε ουσίες κάτω από την επιδερμίδα. Οι ουσίες που χρησιμοποιούνται είναι συνήθως διαλύματα υαλουρονικού οξέος, βιταμίνες και αντιοξειδωτικές ουσίες. Οι ενδείξεις μεσοθεραπείας στο πρόσωπο είναι η αντιγήρανση, η βαθιά ενυδάτωση, διόρθωση ουλών ακμής, ήπια ασφυκτική δράση, η φωτεινότητα της επιδερμίδας.

Πρόκειται για μια θεραπεία απλή,γρήγορη,ανώδυνη και χωρίς παρενέργειες. Συνιστώνται επαναλήψεις για ακόμα μεγαλύτερη ανάπλαση του δέρματος. Συνδυάζεται πολύ καλά με άλλες θεραπείες όπως botox, υαλουρονικό οξύ, peeling, δερμοαπόξεση με μικροκρυστάλλους.

Μεσοθεραπεία Σώματος – Κυτταρίτιδα – Σύσφιξη
Η κυτταρίτιδα και το τοπικό πάχος αποτελεί ένα αισθητικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η πλειονότητα των γυναικών. Οφείλεται στην ανομοιογενή κατανομή λίπους που αποθηκεύεται στα λιποκύτταρα. Έτσι τα λιποκύτταρα διογκώνονται, προκαλείται διάταση των διαφραγμάτων και εμφανίζεται η εικόνα του φλοιού πορτοκαλιού. Το φαινόμενο αυτό εμφανίζεται κυρίως στους μηρούς, τους γλουτούς και στην κοιλιά. Χωρίζεται σε 4 στάδια, στο 1ο και στο 2ο το δέρμα εμφανίζει όψη φλοιού πορτοκαλιού, ενώ στο 3ο και στο 4ο εμφανίζονται αντιαισθητικά εξογκώματα. Τα αποτελέσματα είναι ταχύτατα και φαίνονται από την δεύτερη κιόλας συνεδρία.

Είναι μια μη επεμβατική μέθοδος κατά την οποία εγχύουμε στον υποδόριο ιστό ειδικές ουσίες. Οι ουσίες αυτές ενεργοποιούν τη λιπόλυση, βοηθούν στη βελτίωση της μικροκυκλοφορίας και τελικά, στη μείωση του τοπικού πάχους και τη σύσφιξη του δέρματος. Οι ουσίες που χρησιμοποιούνται είναι αρκετές και συνδυάζονται από τον Δερματολόγο Παναγιώτη Παπασταματάκη με βάση συγκεκριμένα θεραπευτικά πρωτόκολλα ανά ασθενή. Η τεχνική είναι ανώδυνη και κρατάει λίγα λεπτά.

Χρειάζονται περίπου 5-6 συνεδρίες με μεσοδιάστημα μίας έως δύο εβδομάδων ανάλογα με το κάθε περιστατικό.

Ιατρικά Peelings
To peeling είναι μία ειδική τεχνική αποφολίδωσης του δέρματος,με σκοπό την απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων και την ανανέωσή του. Τα peelings διακρίνονται σε ελαφριά, μεσαίου βάθους και βαθιά peelings. Το είδος του Peeling που θα χρησιμοποιηθεί επιλέγεται ανάλογα με το είδος της βλάβης και το φωτότυπο του δέρματος.

Ο δερματολόγος απλώνει ειδικά χημικά διαλύματα (τριχλωροξικό οξύ, γλυκολικό οξύ, σαλικυλικό οξύ, μανδελικό οξύ) ώστε να απομακρυνθούν τα νεκρά κύτταρα. Αμέσως μετά υπάρχει ένα ήπιο ερύθημα καθώς και περιγράφεται ένα μέτριο αίσθημα καψίματος. Στο τέλος της συνεδρίας χρησιμοποιείται ειδική ανακουφιστική κρέμα.

Καθαρισμός Προσώπου-Σώματος
Ο καθαρισμός προσώπου αποτελεί μία από τις συχνότερες και απαραίτητες θεραπείες που εφαρμόζονται στην αισθητική ιατρική. Διάφοροι εξωτερικοί παράγοντες , όπως η ηλιακή ακτινοβολία, η διατροφή και η ηλικία οδηγούν προοδευτικά σε γερασμένη και ξηρή επιδερμίδα.

Πρόκειται για μία εξαιρετική θεραπεία καθαρισμού και ανανέωσης της επιδερμίδας, μέσω της οποίας απομακρύνονται τα νεκρά κύτταρα και το σμήγμα του δέρματος. Το αποτέλεσμα αυτό επιτυγχάνεται με τη συστηματική εφαρμογή της δερμοαπόξεσης με μικροκρυστάλλους – διαμάντι.

Δερμοαπόξεση με Μικροκρυστάλλους ή με Διαμάντι
Ο δερματολογικός καθαρισμός επιτυγχάνεται με τη χρήση συστήματος τελευταίας τεχνολογίας. Είναι μία απλή θεραπεία διάρκειας περίπου 30-40 λεπτών, όπου προηγείται πολύ καλός καθαρισμός της επιδερμίδας. Ο ασθενής μπορεί να επιστρέψει στην εργασία του αμέσως χωρίς κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα. Ο πιθανός ερεθισμός υποχωρεί μετά από λίγες ώρες.

Με τη μέθοδο της δερμοαπόξεσης με μικροκρυστάλλους εκτοξεύονται χιλιάδες μικροκρύσταλλοι οι οποίοι καθαρίζουν σε βάθος την επιδερμίδα. Με τη μέθοδο της δερμοαπόξεσης με διαμάντι, με την ανάλογη ρύθμιση της κεφαλής Diamond που διαθέτει επιτυγχάνεται ο βαθύς καθαρισμός. Η μέθοδος αυτή είναι ιδανική για τα ευαίσθητα και αντιδραστικά δέρματα που ερεθίζονται από άλλες δερματολογικές μεθόδους. Ο αριθμός των συνεδριών ανά ασθενή διαφέρει ανάλογα την περίπτωση. Εάν ο στόχος είναι ο βαθύς καθαρισμός, χρειάζονται 3-5 επαναλήψεις το χρόνο. Εάν επιθυμούμε μείωση ουλών ακμής, ρυτίδων, πανάδων και σύσφιξη δέρματος, απαιτείται κύκλος 4-6 συνεδριών με μεσοδιαστήματα 2-4 εβδομάδων. Οι θεραπείες αυτές εξατομικεύονται, ωστόσο για τα υγιή δέρματα μία μόνο εφαρμογή αρκεί για μία λαμπερή επιδερμίδα.

 

Πλεονεκτήματα:

Πλεονεκτήματα: